Kryptokrona round logo

Med ett minst sagt händelserikt 2020 i backspegeln har vi äntligen ett nytt år framför oss. Fjolårets viktigaste händelser kan hittas i årskrönikan från 2020. Året innehöll bland annat nya releaser och stora uppdateringar för både Kryptokrona och Hugin. XKR listades på sina första börser, antalet miners ökade rejält och kryptokronans hashrate slog rekord med råge.

Med ett community som sakta men säkert växer sig större finns det alltid diskussioner att delta i på Discord, där vi i skrivande stund är drygt 400 medlemmar. Kanske är det extra viktigt med en digital gemenskap i dessa pandemitider?

Vad är nytt och vad är på gång?

Hugin Boards

Precis som vanligt har endast du som användare tillgång till dina privata nycklar, och all kommunikation sker utan att blanda in yttre servrar eller mellanhänder. Kommunikationen sker krypterat genom en nod, som vem som helst kan sätta upp. Det nya med Hugin Boards är en typ av socialt nätverk som byggts på kryptokronans blockkedja. I och med detta kan du kommunicera med dina vänner eller arbetskamrater helt anonymt utan att blanda in en tredje part.

Hugin Boards är just nu i ett tidigt stadium, men fördelarna och möjligheterna vad det kan användas till är otaliga. Kör igång en gruppchat med kompisarna eller driv ett litet forum – allt sker helt anonymt och utom räckhåll för nedstängning från t.ex regeringar eller företag. Eftersom Hugin är byggd på Kryptokronans blockkedja är den dessutom omöjlig att utsätta för så kallade DDoS attacker (en överbelastningsattack som hindrar normal användning av tjänsten). Du kan läsa mer om Hugin Boards här.

Ny design

Kryptokrona pools

För att göra det tydligare och förbättra användarupplevelsen har Kryptokrona fått ett nytt utseende i Pools och Explorer. Även startsidan och andra delar av webbsidan har fått en uppfräschning.

Altilly refunds

Altilly

En av fjolårets mindre roliga händelser var förstås intrånget på Altilly – en av börserna där Kryptokrona fanns listad. Ljuset i tunneln är tack och lov att de som hade kryptovalutor på börsen och ansökt om återbetalning nu ser ut att få tillbaka dessa. Altilly påbörjade återbetalningar 2021-01-30 och kommer att genomföra detta i bokstavsordning. Vi håller självklart tummarna för att alla får tillbaka sina förlorade coins.

Följ oss på Twitter

Kryptokrona på twitter
Ett sätt att hänga med i utvecklingen är att följa oss på Twitter.


Vill du bidra till donationsfonden?

De kryptovalutor som kommer in kan hjälpa Kryptokrona att finansiera listningar på större börser eller annan utveckling.

Vi tar emot donationer till följande adresser:

 • BTC
  1BpUCYVMN72MXtkYuPpfkhUHjJ5C87FQct
 • ETH
  0x62324c3F183f6165D8a33CED8A18B7f1eA879Ac9
 • LTC
  LSfT4gQhYDLcMd9GqBH7J3DTH2mzYq9Uqe
 • XKR
  SEKReYFsoia2ftjRANiRyoTQ4CMxuTMQTUD8oLYwXKiPFKJuDJbnPhJCfUAu1NpFn7Hf3khtfEE7wXQ1JAnJVPfSff9WfueaduZ